Funderen en Verankeren Kassen

Funderen & verankeren kassen

Fundering: De bedoeling is dat de aluminium kas op een stevige, rechte, haakse en horizontale ondergrond komt te staan. Als de fundering NIET goed is, krijgt u de ramen niet goed in de sponningen en kan de kas bij harde wind vervormen, met alle gevolgen van dien.

Verankeren: De fundering moet aan de grond verankerd worden, zodat de kas niet wegwaait.

FUNDERING
Onze kassen zijn gemaakt van aluminium. Onze funderingen van gegalvaniseerd staal. De aluminium kas wordt aan de stalen fundering bevestigd. Bij de budget modellen zijn de funderingen optioneel. Een fundering is ook prima zelf te maken. Wij adviseren echter, onze stalen funderingen erbij aan te schaffen. U kunt een fundering zelf maken van bijvoorbeeld hout (figuur 4) of stoep opsluit bandjes (figuur 2).

VERANKEREN
De fundering moet aan de grond verankerd worden. Er zijn vele mogelijkheden. De bijgeleverde fundering heeft hoekijzers. (figuur 1) U graaft gaten op de hoeken en voegt voldoende beton toe. Wat veel gedaan wordt, is het 10 x 15 cm ingraven van stoep opsluit bandjes ( 100 x 5 x 20 cm ) daarboven op de stalen fundering. (figuur 2) U moet zelf gaatjes boren in het beton en de stalen fundering en deze aan elkaar bevestigen. Ook kunt u paaltjes slaan naast de fundering en deze vastschroeven. (figuur 3) Er zijn mensen die de kas vastschroeven op bielsen.

BELANGRIJK
De aluminium kas moet op een stevige rechte, haakse en horizontale ondergrond vastgezet worden. Doet u dat niet, loopt u tegen problemen aan bij het opzetten, wat later, zou kunnen resulteren in het uitwaaien van ramen. De fundering, zelf gemaakt of bij ons aangeschaft, moet stevig aan de grond verankerd worden.

figuur 1

figuur 2

figuur 3

figuur 4

Het Tuinpaleis Goudwerf 11a Beuningen Reviewed by 486 pers. 9.1 / 10
Alle specificaties, handleidingen, foto's en video's, zijn onder voorbehoud en kunnen vooraf en zonder opgaaf van reden gewijzigd worden.